Wäsby Konstnärsgille tar plats i Väsby Centrum

Låt oss njuta mer av konst! Väsby Centrum upplåter en butikslokal till Wäsby Konstnärsgille för konstutställning och konstaktiviteter. Från och med lördag 2 februari bjuds på konstutställning då Wäsby Konstnärsgille gör en gemensam utställning. Wäsby Konstnärsgillet består av 12 Väsbyförankrade konstnärer som arbetar med olika tekniker och uttryck. De startade sitt samarbete 1995 då Väsby Konsthall startades av Ricardo Donoso och idag är följande konstnärer delaktiga i gillet:

Linda Bolander, måleri
Eliana Borozanow, grafik
Ricardo Donoso, måleri
Weikko Kuusela, måleri
Marie-Sofie Lorantz, teckning
Johnny Pålsson, måleri
Salazar Luna, måleri
Anders Skarin, trä
Gerald Steffe, grafik
Carina Wall, måleri
Lena Westin, keramik
Anna Åhlund, måleri

Allmänheten hälsas välkommen på redan nu på lördag 2 februari då Konstnärsgillet bjuder in till vernissage. Gillet håller öppet varje lördag och söndag kl 12-16 i en butikslokal i böjda gången bredvid Klippoteket.

Konstnärerna Anders Skarin och Lena Westin är förväntansfulla på hur denna utställning ska mottas av centrumpubliken.
– Vi ser fram emot att prata konst och visa upp våra alster i ett annat sammanhang än där vi vanligen möter vår publik, säger Anders Skarin. Vi hoppas kunna väcka lust att ta mer del i konsten. Mer konst till folket gör världen mer spännande och kanske trevligare.

Centrumledningen ser också fram emot denna öppning.
– För oss i Väsby Centrum är det positivt att vi kan använda vakanta lokaler för att visa fram det lokala samhället. Att samarbeta med så väl Gillet som Konsthallen och förstärka kännedom om den lokala konsten är ett härligt inslag i vår annars kommersiella miljö, säger Maria Helling, centrumchef.

Varmt välkomna!