Hjärtligt välkomna till folkfesten Väsby Stadslopp där alla välkomnas – från motionär till de allra snabbaste löparna, från barn som springer med sina föräldrar till de mest seniora löparna!

Nytt för i år är att barnens lopp är ett hinderbanelopp. Här får barnen springa/krypa/gå genom hinder och längs banan möts de även utav gladiatorer i form av Wäsby Warriors från Väsbys amerikanska fotbollslag. Barnens hinderbana är anpassat för barn i åldrarna 5-12 år men yngre och äldre deltagare är också välkomna. Exempel på hinder att ta sig förbi kan till exempel vara:

  • Ta sig förbi gladiatorer från Wäsby Warriors (spelare från det amerikanska fotbollslaget i Upplands Väsby)
  • Över och under hinder
  • Springa i däck
  • Krypa genom tunnlar
  • Springa genom vattenspridare
  • Kryssa mellan konor

Barnens hinderbana startar kl 11.00 och banan är ca 1 km, men med alla hinder kommer det ta lite mer tid och kämparanda att ta sig runt. Alla barn får en t-shirt, nummerlappar innan start och medalj vid målgång. Barnens lopp har uppvärmning och start inne på torget i Väsby Centrum. Vi gästas av maskoten Flodis från Medley Vilundabadet som är med och hejar på alla barnen.

Mendez kommer och är med på barnens prisutdelning och straxt efter kl 12 sjunger han några låtar på scenen och efterföljs av signering och fotografering.

Vuxenloppet startar kl 12.00 på parkeringen utanför Väsby Centrum. Man kan springa eller gå 5 eller 10 km. Längs banan finns ett rockband som spelar peppig musik och andra roliga happenings. Under dagen arrangeras även en av Stockholms största crossfittävlingar som tar plats på Vilundavallen precis bredvid Väsby Centrum.

Nummerlappar och garderob finns i en lokal vid torget inne i centrum.

Det kommer bli en glad dag fylld av underhållning och vi hoppas på att slå förra årets rekord av deltagare. Loppet arrangeras av Team Pannben i samarbete med Väsby Centrum.

För mer information och anmälan klicka här.