Mangal har öppnat!

Säg hej till Gafur Acaralp och Idde Örunver som är delägare i restaurangkedjan Mangal!

Lokalen är totalrenoverad och har fått en helt ny karaktär. Nu kvarstår endast några hantverkararbeten med sprinkler, ventilation och inredningsdetaljer innan restaurangen äntligen kan öppna. Inredningen går i träd, skinn och mässing och ger en varm och välkomnande känsla. Sittningen är uppbyggd i mindre grupper och lounger med ambitionen att alla ska känna sig välkomna. Miljön ska passa så väl direktörer som ungdomar. Alla möbler och inredningsdetaljer är köpta från England. Förhoppningen är att öppna i maj månad och man arbetar på att få till en uteservering men det är inte klart än.

Delägarna har nyligen öppnat en ny restaurang i Karlstad och nu står Upplands Väsby på tur. Mangal har idag 10 restauranger och deras turkiska koncept går ut på genuina turkiska maträtter. Som kund lägger man upp sin sallad från en buffé men flera olika röror, meze och sallader som toppas av en grillad köttbit eller fisk från grillen. Brödet bakar de själva liksom pide som är som en turkisk pizza.
– Vi serverar också veganska o vegetariska alternativ, säger Gafur. Vi får frågan varför Mangal går så bra och då säger vi att vi håller stenhårt i vårt turkiska originalkoncept. Vi kommer inte tumma på den inriktningen och ta in något nytt bara för att det är populärt för tillfället. Hos Mangal serveras det bara turkisk mat.

– Det viktigt med kvalitet och känslan in lokalen men i slutänden handlar det om människor som ska utföra det, säger Idde. Att hitta rätt personal och bygga en stark teamkänsla är jätteviktigt för oss. Därför ska vi bygga upp ett utbildningsteam som håller ihop Mangals värderingar och att alla restauranger arbetar på samma sätt.

Varmt välkomna till Väsby Centrum!