Väsby trampar för livet

Cykla mot cancer – ett event med stort hjärta där alla cyklar mot barncancer! Hoppa upp på en av våra cyklar i centrum, lördag 30 mars kl. 10-16. För varje kilometer du cyklar skänker vi 50 kr till Barncancerfonden. Författaren och journalisten Johan Ripås intervjuas och signerar sin bok “När himlen faller” kl. 14.00.
Konferencier Doreen Månsson.

Skänk gärna ett bidrag du också. Swisha till 90 20 900.

Wäsby Konstnärsgille tar plats i Väsby Centrum

Låt oss njuta mer av konst! Väsby Centrum upplåter en butikslokal till Wäsby Konstnärsgille för konstutställning och konstaktiviteter. Från och med lördag 2 februari bjuds på konstutställning då Wäsby Konstnärsgille gör en gemensam utställning. Wäsby Konstnärsgillet består av 12 Väsbyförankrade konstnärer som arbetar med olika tekniker och uttryck. De startade sitt samarbete 1995 då Väsby Konsthall startades av Ricardo Donoso och idag är följande konstnärer delaktiga i gillet:

Linda Bolander, måleri
Eliana Borozanow, grafik
Ricardo Donoso, måleri
Weikko Kuusela, måleri
Marie-Sofie Lorantz, teckning
Johnny Pålsson, måleri
Salazar Luna, måleri
Anders Skarin, trä
Gerald Steffe, grafik
Carina Wall, måleri
Lena Westin, keramik
Anna Åhlund, måleri

Allmänheten hälsas välkommen på redan nu på lördag 2 februari då Konstnärsgillet bjuder in till vernissage. Gillet håller öppet varje lördag och söndag kl 12-16 i en butikslokal i böjda gången bredvid Klippoteket.

Konstnärerna Anders Skarin och Lena Westin är förväntansfulla på hur denna utställning ska mottas av centrumpubliken.
–   Vi ser fram emot att prata konst och visa upp våra alster i ett annat sammanhang än där vi vanligen möter vår publik, säger Anders Skarin. Vi hoppas kunna väcka lust att ta mer del i konsten. Mer konst till folket gör världen mer spännande och kanske trevligare.

Centrumledningen ser också fram emot denna öppning.
– För oss i Väsby Centrum är det positivt att vi kan använda vakanta lokaler för att visa fram det lokala samhället. Att samarbeta med så väl Gillet som Konsthallen och förstärka kännedom om den lokala konsten är ett härligt inslag i vår annars kommersiella miljö, säger Maria Helling, centrumchef.

Varmt välkomna!

Årets Klättrare av Stockholmarnas favoritcentrum

Väsby Centrum har blivit utsedd till nr 1 i kategorin Årets klättrare i Evimetrix undersökning av Stockholmarnas favoritcentrum. Undersökning görs via en webbenkät riktad till allmänheten i Storstockholm där ca 1.800 personer har tyckt till om 50 centrumanläggningar. Väsby Centrums vinst förklaras så här från Peter Wissing, projektledare för Stockholmarnas favoritcentrum:

“Årets klättrare är Väsby Centrum. De har tidigare inte varit med bland topp tre i någon kategori, så ett grattis är på sin plats till Väsby Centrum! Priset går till det centrum som haft den bästa utvecklingen av sitt Nöjd Kund Index – NKI. Tvåa och trea här blev Huddinge Centrum och Högdalen Centrum. Branschens Nöjd Kund Index (NKI) har varit stabilt i flera år men förra året ökade det med ett indexsteg. Denna positiva utveckling fortsätter i år med ett steg till. Om detta är tillfälligt eller ett trendbrott är för tidigt att säga, men klart är att kunderna fortfarande trivs med att handla i fysiska centrumanläggningar”. Läs hela pressmeddelandet här.

“Jättekul! Vi är så glada och stolta över priset som är framröstat av kunder och besökare till Väsby Centrum”, säger centrumchefen Maria Helling. “Det är ett kvitto på att det dagliga arbetet vi gör för att förbättra centrumet värdesätts och uppmärksammas. Det är tillsammans med alla aktörer i centrum såsom butikerna, matställen men även vakter och städpersonal, som Väsby Centrum kan bli en bättre plats.”

 

Mangal och Grekiska till Väsby Centrum

Under våren kommer väsbyborna kunna njuta av två nya restauranger på varsin sida av Väsby Centrum. Vi är glada att hälsa Mangal b.b.q. och Grekiska grill och bar välkomna!

Mangal är turiska och betyder grill. Mangal b.b.q. kommer öppna vid huvudentrén mot stora parkeringen. Lokalen ska renoveras och öppning beräknas till mars. Deras koncept är som en tjusigare fastfood där man beställer sin mat i kassan, får en puck och hämtar sin mat köket när den är klar. På Mangals meny finns kryddstarka kötträtter, sallader, pide, wraps, hamburgare och kebab. De har idag åtta vackert inredda restauranger, bl.a. på Stockholm Centralstation, Kista galleria, m fl. Läs mer om deras koncept på www.mangal.se

Lagom till sommaren öppnar Grekiska grill och bar vid entré väst. Hos dem får man en smakupplevelse från Grekland och Medelhavet. De arbetar med ett öppet kök där gästerna kan se hur beställningen tillagas. Det sägs att de tillagar Sveriges godaste souvlaki! Restaurangkedjan hette tidigare Grekiska kolgrillsbaren men byter nu namn till Grekiska grill och bar. De har idag ett 25-tal restauranger från Malmö till Östersund. Restaurangen i Väsby Centrum kommer servera lunch och a la carte och ha en solig uteservering. Läs mer om deras koncept på www.grekiska.se

Varmt välkomna till Väsby Centrum!

Invigningsfest hos BokCompaniet!

Har ni hört talas om Pintorpennan? Eller Frixionpennan? Eller reflexgarn? Det är coola grejer som alla kreativa pysslare bör känna till! Det är något som man får lära sig mer om och testa på själv då BokCompaniet bjuder in till invigningsfest i sin nya butik lördag 27 oktober!

Utöver färgläggningsevent kl 11-15 blir det fingerstickning med reflex-garn och massa lockande erbjudanden:

  • En gratis pocketbok/barnbok/pysselbok till alla kunder som handlar för över 100 kr  (så långt lagret räcker).
  • 20% rabatt på valfri vara med kupong från annonsen i tidningen Vi i Väsby.
  • Fina erbjudanden i butik.
  • Tävling under hela vecka 44 – lämna in ditt bästa lästips och var med i utlottningen av ett presentkort!

 

Dessutom bjuder de på lite dryck och provsmakning av pepparkakor. Kom ihåg att vecka 44 inte bara är skolornas höstlov utan även nationellt läslov! Perfekt att ladda upp med nya spännande böcker för både stora och små läsare!

Spana in deras annons i Vi i Väsby!

Hejdå p-skiva!

Nu inför vi ett nytt parkeringssystem i Väsby Centrum. Allt för att underlätta för dig som kund.
• Ingen p-skiva behövs
• 3h gratis parkering/dag – därefter avgift
• Betala i automat, faktura eller på parkman.nu

Läs mer om betalningsinformationen här.

Ny salladsbar på torget

Vad är det som händer på torget kanske ni undrar? Jo, Konditori Petit Four delar av sin caféyta till att även kunna erbjuda en meze- och salladsbar 🥗. Det blir ett härligt tillskott till Väsby Centrums matutbud. Det är samma ägare men två olika koncept. Öppningen planeras till i mitten av oktober. Konditori Petit Four håller öppet som vanligt under tiden.

Varmt välkomna hälsar Dajana och hennes team!

Välkomna till BokCompaniets nya butik

BokCompaniet har slagit upp dörrarna till sin nya butik i västra gången. Butiken finns numera mellan Dressmann och Upplands Väsby kommunhus, endast 60 steg från den gamla lokalen. Det blev ingen lång flytt, men desto mer känslosam för den familjeägda bok- och pappershandeln som har legat i samma lokal i 27 år. Ägaren Monika Johansson ser dock flytten som en nystart.

– Äntligen har vi öppnat vår nya butik och börjar få ordning på alla hyllor, säger Monika. Vi har även passat på att byta grafisk profil och inom kort kommer våra nya butiksskyltar. Under hela oktober månad hittar du mängder med fina öppningserbjudanden i butiken, och det blir en ordentlig invigning så snart de nya skyltarna är på plats.

Mer information om nyinvigningen kommer kommuniceras i butiken, lokaltidningen, Facebook samt Instagram.

Hos BokCompaniet finner du allt från kontorsvaror och kalendrar till spel, pyssel och presentartiklar, och såklart massor med böcker! Följ gärna BokCompaniet på Instagram för inspirerande boktips: www.instagram.com/bokcompaniet.

Vad som ska bli i BokCompaniets gamla lokal publiceras så snart det är klart.

Nya Interflora Väsby Blommor – invigning 28/9

Interflora Väsby Blommor har gjort en renovering av sin butik, byggt om och bytt upp sig till ny, trendig inredning och fått upp helt nya skyltar. Äntligen är det dags för invigning av deras nya butik på fredag 28 september hela dagen kl 10-19. Det bjuds på lockande festligheter:

  • Fina erbjudanden (begränsat antal, gäller så långt lagret räcker!)
  • Goodiebag till dem 30 första betalande kunder för minst 250 kr.

 

Varmt välkomna!

Ny butik – Normal öppnar 7/9

Vi är glada att hälsa att den danska kedjan NORMAL välkommen till Väsby Centrum!

De öppnar ny butik 7 september kl 10.00 i norra gången, mitt emot Guldfynd. Invigningsdagen kommer bjuda på extra festligheter, tävlingar och kampanjer. Vi hoppas att du kommer då!

Läs mer om Normal på www.normal.se.

Upplev känslan – ny-butiks-känslan!