Mangal och Grekiska till Väsby Centrum

Under våren kommer väsbyborna kunna njuta av två nya restauranger på varsin sida av Väsby Centrum. Vi är glada att hälsa Mangal b.b.q. och Grekiska grill och bar välkomna!

Mangal är turiska och betyder grill. Mangal b.b.q. kommer öppna vid huvudentrén mot stora parkeringen. Lokalen ska renoveras och öppning beräknas till mars. Deras koncept är som en tjusigare fastfood där man beställer sin mat i kassan, får en puck och hämtar sin mat köket när den är klar. På Mangals meny finns kryddstarka kötträtter, sallader, pide, wraps, hamburgare och kebab. De har idag åtta vackert inredda restauranger, bl.a. på Stockholm Centralstation, Kista galleria, m fl. Läs mer om deras koncept på www.mangal.se

Lagom till sommaren öppnar Grekiska grill och bar vid entré väst. Hos dem får man en smakupplevelse från Grekland och Medelhavet. De arbetar med ett öppet kök där gästerna kan se hur beställningen tillagas. Det sägs att de tillagar Sveriges godaste souvlaki! Restaurangkedjan hette tidigare Grekiska kolgrillsbaren men byter nu namn till Grekiska grill och bar. De har idag ett 25-tal restauranger från Malmö till Östersund. Restaurangen i Väsby Centrum kommer servera lunch och a la carte och ha en solig uteservering. Läs mer om deras koncept på www.grekiska.se

Varmt välkomna till Väsby Centrum!

Träffa Väsbys yngsta entreprenörer lördag 19/1

Väsby är fullt av unga driftiga personer. Några av dem utbildar sig till entreprenörer på Nya Väsby Gymnasiums i Ung Företagande, sk UF-klass där de får starta ett eget bolag och testa en affärsidé.

Lördag 19 januari kl 11-15 kan ni träffa alla UF-företagare i Väsby Centrum. Här en kort introduktion:

Classy UF
Vi är ett företag som säljer unika armband för både män och kvinnor. Vår affärsidé grundar sig på att främja alla individers inre class. Vi har även en kampanj där vi skänker en del av vinsten till cancerfonden vid köp av 2 armband.

C-Lid
Vi på C-Lid UF vill göra det bekvämare för dig när du ska dricka från en burk. Vår produkt är ett lock som bevarar kolsyran så att man inte spiller drickan samt att man kan spara sin dricka till senare. Hoppas ni gillar vår produkt!

Cheers UF
Vi säljer glas som har en liten design med diamantstenar!

CoMarket UF
Vi erbjuder en webbsida där ni kan hitta spännande produkter från olika UF-företag runt hela Sverige. Följ oss på Instagram: @CoMarketUF

EYI UF
Vi säljer exklusiva skor till bra priser, om du har några frågor om dessa prata med Emre.

Essens UF
Vi är ett UF-företag som säljer handgjorda doftljus med fokus på hållbarheten. Vi har valt att arbeta med material som är helt veganskt och ekologiskt för att på alla sätt vi kan bidra till en bättre framtid. Ljusen kommer i en glasburk, som inte bara är fin, utan som även går jättebra att återanvända efter ljuset brunnit klart. Bra va? Ljusen finns i fyra omtyckta dofter i fina färger. Det här är vårt sätt att visa att man på små, men betydelsefulla sätt kan förändra sina val av produkter för att kunna bidra till någonting bra.

FemeBrace UF
Vi säljer silvriga armband med kvinnosymbolen på för att hjälpa utsatta kvinnor i världen, våran produkt är nickelfri och har en enkel design. Välkommen till FemeBrace!

Inspiration V
Fem UF-företagare med en vision om att alla barn ska få den motion de behöver för att må bättre både psykiskt och fysiskt!
Kom och besök hos för mer information om föreläsningar och aktiviteter för barnens framtid.

Jady Beauty UF
Vi är fem ambitiösa tjejer som brinner för både skönhet och inredning därför erbjuder vi en glamorös smink/ljushållare som kan tillfredsställa flera behov. Vid sidan om säljer vi både sminkborstar och ljus.

SneakerWash UF
Vi är tre killar från Väsby nya gymnasium som är intresserade av skor. Vi erbjuder skotvätt till sneakers och andra typer av skor. Behöver du göra rent dina smutsiga skor har du kommit rätt.

WeCare UF
Vi erbjuder fina armband i olika färger med text för att uppmana människor att prata om psykisk ohälsa i samhället. Vi vill att personerna som bär våra armband ska känna sig stärkta genom vårt budskap “I Care”.

Smile Sensation UF
Vi är Smile Sensation UF och säljer tandblekningssystem som bleker tänderna. Våra tre löften som vi står ut med är att vi levererar:
bäst pris, till bäst kvalité och som ger bäst resultat.

 

Välkomna att se och höra mer vilka idéer de kommersialiserar!

Invigningsfest hos BokCompaniet!

Har ni hört talas om Pintorpennan? Eller Frixionpennan? Eller reflexgarn? Det är coola grejer som alla kreativa pysslare bör känna till! Det är något som man får lära sig mer om och testa på själv då BokCompaniet bjuder in till invigningsfest i sin nya butik lördag 27 oktober!

Utöver färgläggningsevent kl 11-15 blir det fingerstickning med reflex-garn och massa lockande erbjudanden:

  • En gratis pocketbok/barnbok/pysselbok till alla kunder som handlar för över 100 kr  (så långt lagret räcker).
  • 20% rabatt på valfri vara med kupong från annonsen i tidningen Vi i Väsby.
  • Fina erbjudanden i butik.
  • Tävling under hela vecka 44 – lämna in ditt bästa lästips och var med i utlottningen av ett presentkort!

 

Dessutom bjuder de på lite dryck och provsmakning av pepparkakor. Kom ihåg att vecka 44 inte bara är skolornas höstlov utan även nationellt läslov! Perfekt att ladda upp med nya spännande böcker för både stora och små läsare!

Spana in deras annons i Vi i Väsby!

Blodbussen till Halloween

Dagligen behövs 100 l blod till Sthlms sjukvård. Fler blodgivare behövs, endast 3% av befolkningen är blodgivare. Alla kan inte donera blod men de flesta mellan 18 och 60 år som är friska och väger minst 50 kilo kan bli blodgivare.

Blodbussen är en mobil insamlingsstation för blod och de kommer hit en gång i kvartalet. På sajten geblod.nu kan du läsa mer och även följa Stockholms blodbank per blodgrupp i realtid. Du kan även ringa 08-585 81 111 för frågor.

Blodbussen hittar du på västra parkeringen mellan entré väst och vårdhuset. De är på plats:

  • onsdag 31/10 kl 8:45-18.00
  • torsdag 1/11 kl 8:45-15:00

 

Fira Halloween med att ge lite av ditt blod om du kan.

Hejdå p-skiva!

Nu inför vi ett nytt parkeringssystem i Väsby Centrum. Allt för att underlätta för dig som kund.
• Ingen p-skiva behövs
• 3h gratis parkering/dag – därefter avgift
• Betala i automat, faktura eller på parkman.nu

Läs mer om betalningsinformationen här.

Ny salladsbar på torget

Vad är det som händer på torget kanske ni undrar? Jo, Konditori Petit Four delar av sin caféyta till att även kunna erbjuda en meze- och salladsbar 🥗. Det blir ett härligt tillskott till Väsby Centrums matutbud. Det är samma ägare men två olika koncept. Öppningen planeras till i mitten av oktober. Konditori Petit Four håller öppet som vanligt under tiden.

Varmt välkomna hälsar Dajana och hennes team!

Välkomna till BokCompaniets nya butik

BokCompaniet har slagit upp dörrarna till sin nya butik i västra gången. Butiken finns numera mellan Dressmann och Upplands Väsby kommunhus, endast 60 steg från den gamla lokalen. Det blev ingen lång flytt, men desto mer känslosam för den familjeägda bok- och pappershandeln som har legat i samma lokal i 27 år. Ägaren Monika Johansson ser dock flytten som en nystart.

– Äntligen har vi öppnat vår nya butik och börjar få ordning på alla hyllor, säger Monika. Vi har även passat på att byta grafisk profil och inom kort kommer våra nya butiksskyltar. Under hela oktober månad hittar du mängder med fina öppningserbjudanden i butiken, och det blir en ordentlig invigning så snart de nya skyltarna är på plats.

Mer information om nyinvigningen kommer kommuniceras i butiken, lokaltidningen, Facebook samt Instagram.

Hos BokCompaniet finner du allt från kontorsvaror och kalendrar till spel, pyssel och presentartiklar, och såklart massor med böcker! Följ gärna BokCompaniet på Instagram för inspirerande boktips: www.instagram.com/bokcompaniet.

Vad som ska bli i BokCompaniets gamla lokal publiceras så snart det är klart.

Nya Interflora Väsby Blommor – invigning 28/9

Interflora Väsby Blommor har gjort en renovering av sin butik, byggt om och bytt upp sig till ny, trendig inredning och fått upp helt nya skyltar. Äntligen är det dags för invigning av deras nya butik på fredag 28 september hela dagen kl 10-19. Det bjuds på lockande festligheter:

  • Fina erbjudanden (begränsat antal, gäller så långt lagret räcker!)
  • Goodiebag till dem 30 första betalande kunder för minst 250 kr.

 

Varmt välkomna!

Ny butik – Normal öppnar 7/9

Vi är glada att hälsa att den danska kedjan NORMAL välkommen till Väsby Centrum!

De öppnar ny butik 7 september kl 10.00 i norra gången, mitt emot Guldfynd. Invigningsdagen kommer bjuda på extra festligheter, tävlingar och kampanjer. Vi hoppas att du kommer då!

Läs mer om Normal på www.normal.se.

Upplev känslan – ny-butiks-känslan!

Handelsbanken i nya lokaler

Handelsbankens har bytt till en ny kontorslokal precis utanför entré väst mot vårdhuset. Ett sprillans nytt och fräscht kontor, så klart helt kontantfritt. Notera att det inte längre finns en uttagsautomat vid entré väst längre. För kontanter hänvisas till Kontantcenter vid entré norr.

Läs mer om kontoret här: www.vasbycentrum.se/utbud/handelsbanken/

Välkomna!